O nama Usluge Odgovori na pitanja Savjeti Kako do nasGalerija slika

U slučaju da ...

Bole zubi
Zubi najčešće bole jedan dan nakon što se prvi put postavi fiksni aparat. Najčešće je to samo osjetljivost na zagriz koja traje 3-7 dana i prestaje. Kada se slijedeći put mijenja žica zubi mogu opet biti osjetljivi ali ne u toj mjeri i kraće. Žice koje se koriste u prvim fazama terapije su termoaktivne pa bi hladni napitak trebao ublažiti bol. Ako ne možete izdržati bol slobodno uzmite tabletu za suzbijanje boli: Lupocet, Andol, Aspirin, Voltaren...

Bole desni
Bol u desnima nije normalna za vrijeme fiksne terapije. Postoji mogućnost da jse je hrana zavukla ispod zubnog mesa pa probajte dobro očetkati. Ako se bol nastavi zovite nas.

Boli zglob
Budući da se zubi pomiču i mijenjaju svoju poziciju zglobu treba neko vrijeme da se prilagodi i takva bol je prolazna i ne treba se zabrinjavati ako nije jaka i ne perzistira dulje vrijeme.

Su zubi pomični
Normalno je da su zubi pomični jer se pomiču. Na jednoj strani zuba nestaje kost a na drugoj se stvara no faza stvaranja malo kasni. Ta pomičnost obićno nije velika, ali ako vam se čini pretjerana dođite da provjerimo.

Fiksni aparat bocka u obraz
Bockanje u obraz nastaje nakon prvog stavljanja bravica najčešće u području bravica koje imaju kukice i u području prstenova. Dok se obrazi ne naviknu na novo tijelo u ustima preporuča se stavljanje voska na te bravice da se spriječi stvaranje rane. U našoj ordinaciji imamo vosak s okusom višnje i minte te je biorazgradiv pa ako ga progutate nema veze. Ako žica ranjava obraz pokušajte ju odrezati što je više moguće sa grickalicom za nokte i naručiti se da vam pomognemo.

Se odlijepi bravica
U slučaju sa se odljepi bravica zovite ordinaciju i naručite se na prvi slobodni termin jer na taj zub više ne djeluje žica i on se ne pomiče pa je terapija zaustavljena. U slučaju da vam bravica padne spremite ju i donesite sa sobom.